czwartek, 18 kwietnia, 2024
AktualnościSzkoła Podstawowa w Koziegłowach

Sprawozdanie z XIX Gminnego Turnieju Skaczącej Piłeczki

Koziegłowy, 6.06.2017 r.

Dnia 18.05.2017 r. w Szkole Podstawowej w Koziegłowach odbył się XIX Gminny Turniej Skaczącej Piłeczki.

Celem imprezy było:

1. Propagowanie współzawodnictwa sportowego wśród uczniów.

2. Doskonalenie sprawności fizycznej uczniów.

3. Podkreślenie hedonistycznych walorów wychowania fizycznego.

W turnieju uczestniczyły 12 osobowe reprezentacje uczniów z klas II z  miejscowości: Bolechowo, Czerwonak,  Kicin, Koziegłowy i Owińska.

Turniej miał charakter wyścigów. Odbyło się 12 konkurencji sportowych m.in.  bieg z przeplataniem szarfy, prowadzenie piłeczki kijem do unihokeja, prowadzenie piłki stopą, strzał piłką na bramkę, bieg z „jajkiem na patelni”, piłka w tunelu oraz Quiz.. Każdy zespół przygotował  2 minutowy program artystyczny. Komisja oceniała każdy zespół w trzech kategoriach: konkurencja sportowa, Quiz, program artystyczny. Nasza drużyna /SP Koziegłowy/ zajęła 1 miejsce i zdobyła 66 punktów. Punktacja pozostałych zespołów:

II miejsce Owińska 54 pkt.

III miejsce Kicin   48 pkt.

IV miejsce Czerwonak    33 pkt.

V miejsce Bolechowo 23 pkt.

Skład naszej reprezentacji: Bartosz Jaborkhel, Mateusz Kuciel, Michał Pieścikowski, Mateusz Remlau, Dawid Ogór, Marcel Ogór, Piotr Popiołek, Sylwester Kowalewski, Magda Kamieniecka, Aleksander Krzemieniowski, Michał Garczarek wszyscy z kl. 2s oraz Hubert Łosiński z klasy 3s.

Gratulujemy!!!